Samenwerken

Als een maximaal resultaat verwacht wordt zal een goede samenwerking nodig zijn met de juiste informatie. 

Voor we gaan samenwerken is een persoonlijke kennismaking prettig en ik kom dan ook graag eerst langs voor een kennismakingsgesprek. 

Daarnaast zijn de onderstaande vijf punten van belang. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alle informatie aan te leveren, er zal dan in overleg ook naar andere opties gekeken kunnen worden.

1. Wens patiënt

Voor esthetische verbeteringen in het front of functionele verbeteringen in de zijdelingse gebieden is het goed om eerst studiemodellen te krijgen van de oude situatie. Door deze modellen of afdrukken eerst toe te sturen, inclusief enkele foto’s van de patiënt waarbij tanden, mond en gezicht goed zichtbaar zijn, kan aan de hand van de verkregen informatie alles naar wens worden aangepast. Deze aanpassing in was wordt overgezet in de mond door middel van de putty mal gevuld met een tijdelijk kunststof. 

De nieuwe situatie in de mond, de zogenaamde mock-up, is nu goed te beoordelen door de patiënt. 

Als de nieuwe situatie naar tevredenheid is, kan deze nagemaakt worden. Nadat de tanden geprepareerd zijn, kan de putty mal ook gebruikt worden voor de tijdelijke voorziening, waardoor de patiënt al gelijk de verbeterde situatie in de mond heeft. 

De wax-up op het model zal gemaakt worden met gebruik van de artikulator, waardoor  functioneel alles ook zoveel mogelijk kloppend zal zijn. 

2. Kleurbepalen

Het bepalen van de juiste kleur is belangrijk voor het slagen van een werkstuk. Als de afstand te groot is om de patiënt langs te laten komen, kan de kleurbepaling door mij of door u zelf ter plaatse gedaan worden. 

Als u kiest om het zelf te doen, maak dan het liefst ook foto’s van de mond met een kleurstaal bij de tanden zodat deze goed te beoordelen is. 

Informatie over fotografie met een spiegelreflex camera is ook op deze website aanwezig onder het menu "Tandarts" -> Intake/Fotografie. Deze informatie is basaal en niet gericht op systemen of specifieke filters. Voor extra informatie hierover kunt u met mij contact opnemen.

3. Materiaal

Afhankelijk van de restauratie wordt het materiaal gekozen. Iedere restauratie kan qua materiaal verschillend zijn, voor een enkele tand restauratie is de keuze anders dan voor een driedelige brug. 

Bij werkstukken met specifieke esthetische verwachtingen, kan de keuze ook weer anders zijn dan wanneer er gekozen wordt voor een knarsbestendige restauratie. 

We maken gebruik van vele materialen en zullen desgewenst informatie geven over de  verschillende mogelijkheden en toepassingen. 

4. Levertijden

De definitieve werkstukken worden met veel aandacht en precisie gemaakt, dit kost tijd. Voor een vlekkeloos verloop en levering is het prettig vooraf een afspraak te maken over de te verwachten levertijd.

Voor een wax-up, lepel, knarsplaten gelden korte levertijden.

5. Logistiek

Werkstukken die opgestuurd moeten worden kunnen indien in de buurt, door ons zelf opgehaald worden. Daarnaast is het ook mogelijk via de post of met Aalberts service werkstukken toe te sturen.

Meer informatie over deze laatstgenoemde koeriersdienst vindt u op: www.aalberts-service.nl onder "Diensten" en dan "Nachtdistributie".

Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.